Banden balanceren, monteren en repareren bij Bol Profielcentrum

Uw stuur trilt en de auto trekt duidelijk naar één kant. Uw banden zijn niet in balans of zelfs lek. Wat nu? Rijd binnen bij Bol Profielcentrum. Wij monteren, balanceren en repareren alle banden.

Ontvang gratis advies

Balanceren

Trilt uw stuur of dashboard bij een hoge snelheid van 100 tot 140 kilometer per uur? Beweegt uw stuur langzaam heen en weer bij een lage snelheid van 40 tot 70 kilometer per uur? Dan zijn uw banden niet goed uitgebalanceerd. Maak vandaag nog een afspraak om het ongemak te verhelpen. Na het balanceren rijdt uw auto weer fijn, veilig en slijten uw banden minder snel. Bij Bol Profielcentrum balanceren wij standaard alle banden bij een bandenwissel of reparatie.


Banden in onbalans zijn onveilig

Als uw band niet goed is uitgebalanceerd, heeft deze slechter contact met de weg. Daarnaast slijt uw ophanging onnodig veel.


Wat kost een band balanceren bij Bol Profielcentrum?

Balanceren voeren we, inclusief btw, uit vanaf €7,50 per wiel. 

Geen fratsen, gewoon eerlijk en goed.

Repareren

Wanneer u een lekke band heeft, merkt u dat tijdens het rijden. Uw auto trekt naar één kant en er zit duidelijk minder lucht in de band. Bij Bol Profielcentrum kunt u bijna elke band laten repareren. Mocht het nodig zijn, dan balanceren we hem ook voor u. Snel en vakkundig, zodat u zo weer op weg bent.

Hoe lang kunt u doorrijden met een lekke band?

We adviseren in principe iedereen direct te stoppen met rijden. Niet alleen voor uw eigen veiligheid en die van uw medeweggebruikers, maar ook omdat doorrijden kan zorgen voor blijvende schade aan uw band, velg en wiel. Auto’s met RunFlat-banden kunnen met een lekke band nog 80 kilometer doorrijden, met een maximale snelheid van 80 kilometer per uur.


Wat kost een band repareren bij Bol Profielcentrum?

Een bandenreparatie voeren wij, inclusief montage, balanceren en btw, uit vanaf €12,50.

Monteren

Is elke lekke band te repareren? Nee, helaas niet. Als u zeker wilt weten of uw band nog gerepareerd kan worden, moet u de band laten nakijken. Bol Profielcentrum kijkt niet alleen naar de buitenkant, maar ook naar de binnenkant van de band. Als u te lang heeft doorgereden met een lekke band, moet hij vervangen worden.

Wat kost een vervangende band bij Bol Profielcentrum?

U heeft al een vervangende band, inclusief montage, balanceren en btw, vanaf €20,-.